Rólunk

„forradalmat csinálni márpedig lehetséges” – Vilmos Noémi

CIVIL BÁZIS egy formálódó politikai mozgalom.

Állampolgárok, civil közösségek, szakmai csoportok együttműködése.

Magyarország közös hazánk, abban mindenkit egyenlő jogok és kötelességek illetnek. A demokratikus és a jogállamiságot szolgáló értékeket és ennek garanciáit hordozó intézményeket azonban az Orbán-rezsim kiüresítette, felszámolta.  Annak érdekében, hogy hazánkat minden polgára valóban az otthonának érezhesse, a fennálló politikai, kormányzati rendszert meg kell változtatni. Ennek egyetlen útját látjuk: a következő országgyűlési választáson nem csupán le kell győzni a kormánypártot, hanem az új parlamentben az ellenzéki összefogásnak, egy jelentős társadalmi szövetségként kétharmados többséget kell elérni. Ez nagyon nehéz feladat, de hogy sikerre vigyük, az mindannyiunk közös ügye, közös érdeke.

Mindezért szövetséget hirdetünk mindenkivel, aki hasonló célokat vall.

  • Szövetséget ajánlunk az ellenzéki erők együttműködését megjelenítő hat pártnak, hogy az általuk meg nem szólított, de a változás lehetőségében bízó szavazók és civil szervezetek is megjelenhessenek e folyamatban.
  • Szövetségeseket keresünk mindazon állampolgárok, nem kormányzati szervezetek, szakmai műhelyek körében, akik számára csak a politikai változás az egyetlen reális alternatíva egy új, demokratikus Magyarország megteremtéséhez.
CIVIL BÁZIS ÁLLÁSFOGLALÁS
CIVIL BÁZIS ALAPVETÉSEK

Műhely

Cikkek, sajtóközelmények, előadások.

Videók

Videóanyagok megtekintése.

Csatlakozz

Hírlevél feliratkozás, jelentkezés.

Támogass

Köszönjük, hogy támogatod a munkánkat!